BIENNALE8
OTTIGNIES-LOUVAIN-LA-NEUVE
18 SEPT - 17 NOV 2013

UNE_EXPOSITION_UNIVERSELLE
(SECTION_DOCUMENTAIRE)
Création & design by Franck Halatre - artinthebox.be
Web design, Web Development, Hosting
Beginpagina / NL
Ik_koop_mijnticket

ONTHAAL

Welkom

Voor de 8e Biënnale voor Hedendaagse Kunst doet het Cultureel Centrum van Ottignies-Louvain-la-Neuve een beroep op een duo van internationale commissarissen : beeldend kunstenaar Michel François (B) en curator/criticus Guillaume Désanges (F).

De commissarissen hebben een twintigtal thematisch ingerichte paviljoenen ontwikkeld, zoals bij de “ Wereldtentoonstellingen ” die in de 19e en 20e eeuw plaatsvonden. Deze paviljoenen bevinden zich op twee symbolische plaatsen van de nieuwe stad: Het Musée de Louvain-la-Neuve en de uitgestrekte plateaus van een ondergrondse parkeergarage.

Deze anti-wereldtentoonstelling bestaat uit een arrangement van paviljoenen met afbeeldingen, bijzondere objecten, feiten en documenten, bezienswaardigheden en bewijsstukken. Het is de bedoeling de bezoeker een gesteldheid van de wereld te tonen en te doen vatten, de structuren bloot te leggen en de toekomstige ontwikkelingen te voorzien, gericht op de openbaring van de verborgen, geheime en verdrongen aspecten ervan. Hier vieren we het complexe, het verboden, de duistere gebieden van het hedendaagse. We gaan op zoek naar de aberraties van de wereld waarin we leven, haar blinde vlekken, die de wreedheid van de werkelijkheid confronteert met de fictie van een beschaving in evolutie. Een evenement dat ons de hedendaagse wereld op een kritische manier laat bekijken, begrijpen en aanschouwen.