BIENNALE8
OTTIGNIES-LOUVAIN-LA-NEUVE
18 SEPT - 17 NOV 2013

UNE_EXPOSITION_UNIVERSELLE
(SECTION_DOCUMENTAIRE)
Création & design by Franck Halatre - artinthebox.be
Web design, Web Development, Hosting
Beginpagina / NL / DE PAVILJOENEN / Paviljoen van de nieuwe mobiliteit
Ik_koop_mijnticket
 • Ambassadeur van de Biënnale8

  Beeldgalerij

  Van de twintig paviljoenen is dit exemplaar extra speciaal : het is mobiel en trekt rond door heel Waals-Brabant. De inhoud van dit paviljoen werd geselecteerd en opgebouwd volgens de principes van wisselwerking en bewustmaking voor hedendaagse kunst (in het kader van Clair Obscur).

  Het paviljoen van de nieuwe mobiliteit is een bestelwagen die ontwerper Jérôme Ronsmans heeft omgevormd tot tentoonstellings- en projectieruimte. Net als bij de andere paviljoenen van de biënnale staat één voorwerp centraal als metaforische link met het thema ‘Grenzen’. Op de zijkanten wordt een documentaire vertoond, over het migratietraject van individuen. Zo komt een bijzonder verhalend geheel tot stand.

  Binnen het thema ‘Grenzen’ snijdt dit mobiele paviljoen een bepaalde realiteit rond clandestiene migratie aan. Het stelt hedendaagse kunstwerken tentoon die aanmoedigen om met andere ogen te kijken naar de landsgrenzen en naar het eigen levenspad.

  Video’s en aangrijpende documenten tonen aan hoe belangrijk en surrealistisch de illegale manieren zijn om de wetten en veiligheidsrichtlijnen te omzeilen die de bewegingsvrijheid van mensen belemmeren.

  Zo probeert dit paviljoen de mening van de kunstenaars over dit soort maatschappelijke kwesties te weerspiegelen. Het is de bedoeling om de geest van de bezoekers te prikkelen, hen uit te nodigen om na te denken over zichzelf en de politieke thema’s die bij grenzen horen. De geëngageerde visies van de kunstenaars zetten in de verf hoe belangrijk en misschien zelfs noodzakelijk het is om vandaag de dag creatief en reactief te zijn in je eigen engagementen. Behalve de bezoekers bewust maken, wil dit paviljoen ook een ambassadeur zijn van Een wereldtentoonstelling (categorie documentaire) en het (al dan niet gewaarschuwde) publiek aanzetten om de hele biënnale te ontdekken.